Poti sa ierti unui om tot, in afara de absenta

Poti sa ierti unui om tot, in afara de absenta

Ne pornim sa cautam coltul de loc unde sa traim o viata. il gasim, incercam sa adaugam de fiecare data frumos si culoare, insa daca plecam, la intoarcere il aflam schimbat. Fugim dupa dragostea vietii fara a sti ca ea este chiar langa noi. Ne regasim in cuvintele si imbratisarea omului drag si abia atunci fericirea e la ea acasa. Nu banii, nu vacanta de 5 stele sau casa de pe litoral ne fac sa ne regasim, ci un simplu: “iti sunt alaturi” spus de cel caruia i-am oferi si bani si vacanta si tot. Dragostea e atunci cand te lasi de tine si te apuci de noi. Cand treci peste toate si pastrezi in tine un colt de lume fericit. Cand cuvintele tale ar vrea sa spuna de existenta unui mesaj: pentru mine, tu esti caminul cel mai cald. Pentru mine, tu esti acasa.



Nu iti fie frica sa cauti si sa pierzi. Nici sa gasesti si sa nu mai cauti. Nici sa oferi pentru asta o viata. Ce este al tau, al tau va fi. Cine e omul tau nu va pleca nicaieri, nici cand va veni momentul sa-ti mangaie ridurile cu drag. Femei si barbati, ne batem capul cu relatii expirate demult, retraind momente de altadata. Dragostea cu miros de mucegai ne schimba in niste atei gata sa trasnsforme lucrurile frumoase intr-o mocirla de regrete si neajunsuri si poate si mai rau, in ura. Dar nu. Traieste fiecare moment, clipa, secunda, bucata de timp si bucura-te de ele. Iubeste omul de langa, din prezent.

Poti sa pleci. Sa iai cu tine o bucata de suflet, ciorapii si lenjeria aruncata pe pat. Sa fugi departe si glasul tau sa ramana o amintire vie cand voi incerca din deprindere sa te cuprind dimineata. Sa revii doar de fiecare data cand fac cafeaua. Dar sa revii. Poti sa ma inseli cu dragostea si cu bucata de perna intoarsa pe dos. Poti sa-mi spui sa nu iti mai sarut fruntea de grija si nici sa te intreb ce-ai facut in zi. Poti sa nu ma mai privesti cu zambetul si sa nu-ti vad buzele mimand un dulce te iubesc. Poti sa taci, sa nu pornim sa ne citim suflletele. Dar sa revii. Poti sa nu ma lasi in tacerea si intunericul tau si nici sa-ti dau de pe frunte lumina. Poti sa devii rece, mai rece ca o bucata de gheata aruncata in frigider. Poti sa uiti cine-am fost si sa iti reamintesc asta in fiecare zi. Dar sa revii. Pentru ca iti voi ierta totul, in afara de absenta! Pentru ca poti sa ierti unui om tot, in afara de absenta!

Cat de puternici nu ati fi, nu va despartiti de cei pe care ii iubiti. Doar omul la care tii si care te iubeste poate sa te duca in cea mai fericita lume si sa te scoata din cel mai urat iad. Iubirea nu este o joaca, caci nu te poti juca cu viata a 2 oameni. Iubirea este un raspuns, decizia sa fii alaturi, sa fii puternic, sa iubesti. Cand iubesti, traiesti. in rest, existi.

(articol preluat cu acordul autorului DeVorbaCuTine)