Indragosteste-te de o femeie nu pentru ca e frumoasa. indragosteste-te de zambetul ei naiv, de parul nearanjat, de alunita de pe spate si pistruii de pe obraz

Indragosteste-te de o femeie nu pentru ca e frumoasa. indragosteste-te de zambetul ei naiv, de parul nearanjat, de alunita de pe spate si pistruii de pe obraz

De cate ori pe zi un barbat spune unei femei ca este frumoasa? De cate ori, atunci cand o face, se gandeste nu la picioare dezgolite si decolteu gratios ce i se arata in fata? Raspund: depinde.

Barbatii, fireste, iubesc cu ochii. Unii si cu gandul. Unii si cu inima. Dincolo de sentimentul ca o bucata de carne poate fi apreciata, conteaza ce gasesti la o femeie si nu gasesti la celelalte. Pana si frumusetea unei femei vine si pleaca. Daca o iubesti pentru ca e frumoasa, atunci cand va incepe tot mai des sa acopere cu creme ridurile de pe fata si sa poarte blugi in loc de rochii, o vei iubi la fel de mult? Vei fi gata sa simti langa tine acelasi miros, sa ai langa aceiasi ochi, sa strangi aceeasi mana? indragosteste-te de o femeie gasind o mie si una de maruntisuri ce-ti devin dragi, pe care nu le-ai putea descifra prin expresii de genul: ce sexy, ce fain, ce forme. Lucruri pe care le crezi speciale, stranii sau simple, dar pe care ai vrea sa le descoperi repetat pe chipul, pe corpul si in sufletul ei. indragosteste-te de cum isi pune capul pe umarul tau, de cum repeta de doua ori acelasi cuvand sau cum te cicaleste spunandu-ti intr-un fel anume.

Atunci cand te trezesti dimineata si gasesti langa tine o femeie goala, complet nemachiata, cu parul nearanjat si care iti spune cu un aer pe jumatate somnoros: neata…atunci te vei mai gandi la picioare si decolteu? Te vei simti atras de corpul detasat de 90-60-90, de buricul parca straniu si nimic nu iti va parea iesit din comun. Nu pentru ca te-ai deprins, ci pentru ca e corpul si buricul ei. Pentru ca gasesti special felul cum isi arcuieste buzele sau cum isi da sfios parul dupa ureche. Pentru ca frumusetea o traduci deja nu intr-un limbaj al ochilor, ci al lucrurilor marunte. Pentru ca ai vrea sa o vezi mai curand purtand dimineata camasa ta decat o haina ce-i arata formele.

Indragosteste-te de o femeie nu pentru ca e frumoasa. indragosteste-te de zambetul ei naiv, de parul nearanjat, de alunita de pe spate si pistruii de pe obraz. Daca lasi deoparte aparente si naivitati masculine, intelegi ca aceasta e adevarata frumusete, frumusetea de care nu iti este teama ca o vei pierde si pentru care ai da tot sa o gasesti la batranete pe imaginea femeii iubite.

Barbatii intotdeauna au cautat in femei doza de frumusete pentru prezent si inspiratie pentru ziua de maine. Barbatii adevarati cauta in femei chipul langa care sa se trezeasca dimineata si pe care sa-l vrea indiferent de timp si pofte. Ei vor sti ca o femeie este frumoasa pentru ceea ce este atunci cand nu vor mai trebui sa foloseasca cuvinte. indragosteste-te fara a tine cont de forme, pareri si doze de caracter. Atunci vei iubi total, sincer si probabil pe cea mai frumoasa femeie!

(articol preluat cu acordul autorului DeVorbaCuTine)