Daca ea este cu tine, ce mai conteaza cine e impotriva ta?

Daca ea este cu tine, ce mai conteaza cine e impotriva ta?

 Ce poate fi mai frumos decat un om pe care ti-l ofera soarta si care intr-o zi iti va spune cu dragoste: “Multumesc ca existi”.
Care iti va linisti suferintele, care va saruta copiii vostri inainte de somn si careia ii vei vedea surasul duminica dimineata. Care va gandi la fel si va dori la fel. Te va face sa crezi ca ai nu doar muschi sau minte si vei dori sa te ascunzi in umbra sanilor ei cand iti va fi trist. Vei avea toate motivele sa ii oferi atentie, grija si un camin unde sa va asterneti visele. Va fi cu tine si treaba nu vei avea ca ploua dupa geam. Vei vrea sa ingropi fericirea in sufletul ei si atat.

Daca am respira dorintele si asteptarile celuilalt, am gasi raspuns la propriile intrebari. Am vedea in doi ochi verzui o cale de a fi fata in fata cu dragostea. Am recunoaste, in sfarsit am recunoaste ca iubim. Poate mai mult, poate mai intens si mereu pe acelasi om. Grijile ar fi un ghem de ata rostogolindu-se dupa usa. Viteza. Am ura cu viteza. Liniste. Am iubi in liniste.

Multe sunt cele cu care poti sa te culci noaptea si putine cele langa care ai vrea sa te trezesti dimineata. Cand se va trezi intr-o dimineata langa ea, va zambi stiind un raspuns. Nu va fi ideal. Nici ea. si niciodata nu vor fi astfel. insa de macar o data o va face sa zambeasca si de doua ori sa gandeasca, de-i va permite sa fie ea si sa greseasca la fel, a lui va fi. Atunci ea ii va oferi tot ce poate si mai mult decat atat. Poate nu se va gandi la ea in fiecare secunda, dar ii va oferi fericirea sa. ii va oferi fericirea pe care ea o poate distruge si el va sti asta. Ea din contra, isi va amesteca dragostea ei cu fericirea lui si aceasta va fi marea lor intelegere, de-o viata. Ea va zambi cand el o va face fericita, va striga cand el va face nebunii si ii va fi dor cand el nu este aproape. Pentru ca iubire simpla nu exista. si atunci, fiind ea langa, ce va mai conta cine e impotriva?

Casa. Sotie. Copii. Familie. Caldura. Gradina. intr-o zi, ea ii va oferi toate astea. El isi va aminti ca tot intr-o zi a refuzat sa urasca inainte sa inceapa sa iubeasca. Atunci un om drag lui, cu aceeasi ochi verzui frumosi, se va rezema cu capul de umar si ii va sopti, cu teama sa nu rupa vraja cuvintelor: “Multumesc ca existi”?

(articol preluat cu acordul autorului DeVorbaCuTine)