Intreaba un om: ce este fericirea?…si vei afla ce Ii lipseste cel mai mult…

Intreaba un om: ce este fericirea?…si vei afla ce Ii lipseste cel mai mult…

Am iubi mai mult daca am sti ca dragostea se vinde In doze de fericire. Am recunoaste cat de aparte sunt umerii ei goi dimineata, am porni In liniste la bucatarie sa facem o cafea tare si-am reveni apoi pe marginea patului sa Ii privim lung un san dezgolit. Poate nu va fi nimic nou sau iesit din comun, dar ne va fi placut sa repetam asta si a doua zi. Ea, pe jumatate dormind, va schita de fiecare data un suras gales, dar nu-si va trage plapuma peste san, pentru ca va sti ca momentul face parte din doza de fericire din acea dimineata.

De cele mai multe ori, doresti ceea ce nu ai si cauti ceea ce ai pierdut. Prezentul e plin de ganduri, amintiri, reprosuri, drumuri, numai nu prezent. De asta de fiecare data cauti fericirea In alte locuri si nu In momentele de acum sau omul de langa. Dupa ce pierzi, Iti dai seama si Incerci sa modelezi dragostea din fragmente. Atunci Insa o regasesti frumoasa, tinandu-se de alt brat si trezindu-se In alte paturi. Cat nu ai vrea, ea ramane fericirea ta si tot ea Iti lipseste cel mai mult. Dar pentru a fi fericit, trebuie Intai sa te iubesti pe tine: cu toate greselile si trairile tale, sa iubesti ceea ce ai. Sa Intelegi ca fericirea, cat si dragostea sunt o alegere. Astfel, sa alegi sa oferi dragoste si altora, sa iubesti. Vrei mai multa dragoste, oferi mai multa dragoste. Oferind, construiesti alaturi de altcineva o fericire comuna. Dragostea nu trebuie sa fie o goana dupa fericire, ci un raspuns.

Regasim fericirea In lucruri si oameni care au plecat, dar au ramas. Daca am lupta pentru ceea ce avem In prezent, probabil nu va fi plecat nimeni. E o amagire sa crezi ca Inainte era mai frumos si dupa va fi mai usor. Doar ca oamenii gandindu-se la fericire vad lucruri mari. O casa, o masina, o calatorie.  Asa, uita de maruntisurile care Intr-un final Ii si fac sa aiba lucrurile mari. Ceea ce nu vedem cu ochii da senzatia de bun, de pofta, de sanatos si Intr-un final, de fericire. Falsa fericire.

Sa ne Intoarcem In prezent. Esti tu si omul tau. Dimineata el Iti priveste sanul frumos si-si bea cafeaua tare. Tu surazi cu drag si Intelegi ca va fi o zi reusita. Daca nu va fi, el va sti cum sa te faca sa zambesti. Va faceti planuri, va ajutati la asortatul hainelor, va pupati dulce si sunteti gata sa Infruntati o lume. Ziua va trece bine. Veti avea timp de treburile personale, cu job, familie si alte lucruri. Asa, veti avea ce va povesti. Veti decide spre seara cine cumpara laptele si cine franzela, ca Ii e mai aproape. In timpul liber, veti scrie unul altuia vreun mesaj pe care doar voi Il veti si Intelege. Veti fi creatori pentru fiecare secunda traita Impeuna. Uneori, veti cumpara tapete si le veti lipi In doi, alteori va veti face de cap la bucatarie. si nimeni nu va trebui sa va spuna ca asta e fericirea. Veti fi stiut demult!

Intreaba un om: ce este fericirea?…si vei afla ce Ii lipseste cel mai mult. Sau ce are cel mai aproape!
(articol preluat cu acordul autorului DeVorbaCuTine)