Barbatii nu iarta, ei uita. Femeile iarta tot, dar nu uita niciodata

Barbatii nu iarta, ei uita. Femeile iarta tot, dar nu uita niciodata

Diferite sunt secundele in dragoste. Unele pot ucide, iar altele pot da viata. Unele apropie necunoscuti, iar altele despart pentru totdeauna doi oameni pereche. Unele ai vrea sa tina o viata, altele sa nu tina defel. Diferiti sunt si barbatii si femeile in dragoste. Unii sufera, altii rad de un sarut. Unii au grija, altii ignora. Unii uita, altii pot tine minte. Unii iarta, altii nu ar face asta niciodata.

Barbatii uita. Asa e mai simplu si mai barbatesc. Uita greseli, iubiri de-o noapte si chiar de-o viata. Barbatii prefera tacerea decat o mie de cuvinte. Ei vor uita pe unde le-a ratacit sufletul si cate dintre femei i-au ranit, pentru ca percep aventurile si iubirile traite superficial ca si-un card de memorie umplut la limita ce trebuie golit. Vor tine minte pe cele care le vor schimba viata sau carora le vor fi creatori. Dar ar  fi o prostie masculina sa uiti asa ceva. Barbatii uita lucrurile in plus.  Pastreaza sentimentele puternice si femeile de care vor sa aiba grija. Pentru ca stiu ca sunt lucruri si femei pe care nu le vor putea ierta niciodata. E imposibil sa ierti si apoi sa tii minte mai departe. Sa te impaci cu gandul ca iertarea este o despartire iar despartirea presupune amintiri. Asa ca un barbat va lua totul: emotii, saruturi, asternuturi de dimineata si nebuniile de la 3 noaptea…le va lua si le va arunca departe, undeva in inima sau la capatul unei mese de bar. Barbatii or fi ei puternici, dar e peste puterile lor sa traiasca doua lumi odata. Ei vor uita momente de-o viata, dar si vor uita sa ierte momente de-o zi. insa e gresit sa uiti sa ierti momente de-o zi. Asa risti sa pierzi secundele in dragoste care pot da viata. Barbatii au secretele lor si ele se numesc slabiciuni.

Femeile iarta. Iarta tot, pana si lipsa dragostei. Iarta ca el a preferat berea cu baietii decat o cina cu ea, iarta ragaitul de la masa, scarpinatul pe burta si sforaitul noaptea. Iarta ca a uitat ca azi fac 2 ani si ca de ceva timp nu a mai tinut o floare in mana. Iarta ca nu mai e omul de incredere de la inceput si ca momentele de nebunie au devenit istorie. Iarta ca de fiecare data iarta si nu spune in fata totul. Iarta secundele de dragoste care pot ucide. Chiar si tacerea o iarta, pentru ca e tacerea lui. Femeile vad in iertate o sansa, iar o sansa in plus alaturi de omul lor e mai presus decat spiritul rebel de femeie. Asa ca ele pot ierta si lipsa unui barbat la un barbat. Vor ierta ca s-a sfarsit prea repede sau ca el macar nu a incercat sa repare totul. Vor ierta ca momentele de dragoste nu au tinut mai mult, cand el se grabea la serviciu. Vor ierta totul, chiar de vor spune la inceput ca nu il va ierta niciodata. Vor ierta, dar nu vor uita. Pentru ca nu au cum sa uite ceea ce le-ar completa sau distruge. Asa ca femeile nu vor uita momentele care le-au facut sa rada sau sa sufere, la fel cum nu vor uita si barbatii care le-au transformat in buni ingeri sau demoni. Femeile au secretele lor si ele se numesc amintiri.

Diferiti sunt barbatii si femeile in dragoste. Fiecare incearca sa-si demonstreze ca mai sunt oameni de iertat si oameni de uitat. insa, in ecuatia unor iubiri, barbatii nu iarta, ei uita. Femeile iarta tot, dar nu uita niciodata.
(articol preluat cu acordul autorului: DeVorbaCuTine)