Nu putem alege pe cine iubim, dar putem alege langa cine ramanem

Nu putem alege pe cine iubim, dar putem alege langa cine ramanem

E atat de simplu sa iubesti. Poate pentru ca asta ne face sa traim frumos. Poate pentru ca iubirea nu este o alegere, ci o necesitate a regasirii noastre in alt om. Oamenii se indragostesc din nimic si tot ei sunt martorii cum acest nimic devine totul. Iubirea nu poti sa o condamni si nici sa o refuzi: e banal si asa ti-ai refuza sansa la fericire. Cu siguranta nu ti-a batut nimeni la usa sa te intrebe de vrei sa iubesti pe cineva. Cu siguranta multi ti-au spus ca pari un nebun cand mergeai la 2 noaptea cu un buchet de flori pentru ea…tu ti-ai spus ca pur si simplu iubesti.

Dragostea pe jumatate este o nebunie. O iubire de-o viata va avea in spate amintirea unor nopti pe plaja, al unui sarut in ploaie langa semaforul 42 sau placerea unei imbratisari pe capota unei masini. Dragostea poarta amprenta unei nebunii traite de ambii, cand farmecul unei femei devine inspiratie pentru barbat. Daca o iubesti ca un nebun, ea va deveni o nebunie. Ea va fi cea mai buna alegere a ta. Iar langa cele mai bune alegeri iti vei dori intotdeauna sa ramai.

Nu putem alege pe cine iubi. Poate de asta atunci cand intelegi ca poti iubi de mai multe ori in viata faci diferenta dintre iubire si decizii de-o viata. E ca si cum ai face trecerea de la cuvinte la fapte, fara riscul de a incurca cuvintele. Iubirea trebuie traita si simtita nu doar pe bucati de timp. Cand omul de langa iti da toate motivele sa il iubesti si pe langa sa iti mai si imaginezi viitorul alaturi de el, atunci incepi sa alegi langa cine sa ramai. si cu fiecare decizie corecta, atitudine, gest de responsabilitate si grija vrei sa ramai tot mai mult. Pana ajungi in momentul in care fara sa vrei iti dai seama ca acolo este locul tau. Ca de acest om nu te leaga doar niste flori sau o partida buna de sex, ci viitorul. Asa ca alegi sa ramai si sa iubesti alaturi de omul tau.  Atunci ai luat cea mai importanta decizie. intelegi ca de azi alegi altfel, alegi pentru doi, alegi sa ramai. Omul tau la fel.

Gaseste pe cineva care te va face sa intelegi trei lucruri: unu, ca acasa nu este un loc, ci un sentiment. Doi, ca timpul nu se masoara in ore, ci in momente. si trei, ca bataile de inima nu sunt auzite, dar simtite si impartasite cu omul drag. Gaseste pe cineva care sa te citeasca cu fiecare sarut. Gaseste pe cineva care va alege ca si tine sa ramana alaturi o viata.

Nu putem alege pe cine iubim, dar putem alege langa cine ramanem. Daca am ales ceea ce iubim, probabil asta si este fericirea de-o viata.  (articol preluat cu acordul autorului DeVorbaCuTine)